Reparation af vaskemaskine

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

En vaskemaskine er en stor og teknisk enhed, som der kan være mange ting i vejen med. Hvis du oplever, at din vaskemaskine ikke fungerer efter hensigten, kan du i visse tilfælde løse det selv, men du kan også risikere at skulle bestille reparation af vaskemaskine. Du kan gøre en masse ting selv for at undgå at hyre reparation af vaskemaskine, og vi vil i denne artikel gøre dig klogere på, hvordan du forhindrer, at problemerne opstår i første omgang.

Hvis uheldet dog er ude, og du står helt på bar bund i forhold til, hvad der kan være galt med din maskine, bør du få foretaget en vaskemaskine reparation. Det skal gøres af professionelle fagfolk, så du kan benytte din vaskemaskine igen velvidende, at alt er i orden.

Hvad koster reparation af vaskemaskine? Reparation af vaskemaskine pris

Når du skal have fat i en lokal VVS’er til at fikse din vaskemaskine, skal du være forberedt på at betale lidt af hvert. Ikke alene kan priserne variere firmaerne imellem, men du skal også betale forskellige ting afhængigt af, hvad der er galt med din vaskemaskine. De fleste VVS’ere har en timepris på 500-800 kroner i timen, og derudover er der forskellige rater for de komponenter, som du skal betale for.

De typiske problemer, hvis du skal have foretaget vaskemaskine reparation, er en defekt pumpe, eller hvis dit varmelegeme er gået i stykker. Men der er faktisk mere, som bestemmer prisen for dit besøg. Nogle vaskemaskinebrands er dyrere at hente reservedele til end andre, og eksempelvis er Miele et mærke, som oftest vil være dyrere at hente reservedele til.

En gennemsnitlig pumpe eller varmelegeme koster op mod 300 kroner. Dette kan selvfølgelig variere fra sted til sted, da VVS’erne også skal tjene forskelligt på det. Du kan derfor ofte spare penge ved selv at købe det nye komponent, men det kræver så også, at du ved, hvad der er galt med maskinen, inden du bestiller reparation af vaskemaskine.

Samlet set, inklusive reservedele, kan du typisk forvente, at dit besøg kommer til at koste i omegnen af 1.000 kroner. Der kan også være ekstraudgifter som eksempelvis kørselsgebyr, men det afhænger igen af den enkelte VVS’er.

Kan det betale sig at købe helt nyt?

Som udgangspunkt er svaret nej, og det regnestykke er også lavet ovenover. Det forudsætter dog, at problemet er et standardproblem og ikke noget dybere forankret. Det er ganske enkelt billigere at bestille reparation af vaskemaskine – og helt sikkert også mindre besværligt end levering og montering af ny vaskemaskine.

Hvordan forebygger man bedst et besøg fra en tekniker?

God vedligeholdelse af din vaskemaskine er alfa og omega for et langvarigt forhold til din vaskemaskine uden teknikerbesøg. Et par gode råd er blandt andet:

  • Lad låge og sæbeskuffe stå åben, når du har vasket, fordi det giver mulighed for, at fugt kan komme ud af systemet.
  • Rengør sæberester jævnligt. Slangen kan stoppes til, hvis der ophober sig sæberester i maskinen.
  • Rens trevlestien jævnligt.
  • Følg anbefalinger i manualen i forhold til doseringer – og generelt brug for den sags skyld. Hver maskine er individuel, og du bør tjekke op på din specifikke maskine.
  • Afkalk ind i mellem maskinen for længere levetid.

Alle ovenstående råd er ting, du kan gøre for at prøve at forhindre smådyre teknikerbesøg i forbindelse med reparation af vaskemaskine. Der er ingen garantier for, at du selv med god vedligeholdelse kan forhindre reparation af vaskemaskine.

Hvis du alligevel bestiller et besøg fra en VVS’er, kan du spørge teknikeren om, hvordan man bedst benytter den specifikke maskine for at undgå fremtidige besøg.