Vaskemaskine lugter af kloak

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Dårlig lugt i vaskemaskine er en frygtelig ting, som kan skaber store gener i det daglige. Der findes ikke noget værre end at komme hjem efter en lang og hård dag på arbejdet for straks at blive mødt af en strid lugt af kloak eller en jordslået lugt, så snart du åbner din hoveddør. Desværre er lugt i vaskemaskine en ret normal ting, men den gode nyhed er, at problemet ofte er noget, der kan fixes.

Du kan overveje at kontakte en professionel VVS’er, hvis din vaskemaskine lugter af kloak, eller hvis din vaskemaskine lugter jordslået. En VVS’er kan ofte fixe problemet på nul komma fem, så du igen kan nyde det rolige liv indenfor hjemmets fire vægge uden at blive forstyrret af fæle lugte fra vaskemaskinen.

Hvis din vaskemaskine lugter af kloak eller andet, kan du finde frem til en dygtig VVS’er lige her hos vvs-oversigt.dk, hvor vi giver dig et samlet overblik over det danske VVS-marked, så du altid kan finde en professionel i nærheden af dig.

Min vaskemaskine lugter – hvad er problemet?

Hvis du synes, din vaskemaskine lugter råddent, eller hvis den på anden måde lugter ubehageligt, kan der være flere forskellige årsager til problemet. For at finde ud af, hvad der helt præcis er årsag til lugten i netop din vaskemaskine, skal du starte med at præcisere, hvad det helt præcist er, din vaskemaskine lugter af.

Hvis din vaskemaskine lugter af kloak, kan du hurtigt konkludere, er der er et eller andet problem med afløbet. Det kan eksempelvis ske, hvis vaskemaskinens afløbsslange er monteret forkert, men det kan også skyldes, at snavs og skidt har samlet sig i rørene eller i vandlåsen.

Hvis din vaskemaskine i stedet lugt surt, skyldes det ofte, at du overdoserer sæbe i forbindelse med vask ved lave temperaturer. Hvis du altid vasker ved lave temperaturer, kan din vaskemaskine nemt begynde at lugte surt, og du kan sågar risikere, at der kommer hvide streger på dit vasketøj.

Lugter din vaskemaskine muggent eller jordslået, skyldes det sikkert, at du ofte glemmer at holde lågen og sæbeskuffen åben efter vask. Når din vaskemaskine arbejder, skabes der selvsagt et fugtigt miljø i maskinen, og det er således vigtigt, at du får luftet ud i vaskemaskinen, når du er færdig med at vaske, da et konstant fugtigt miljø er yngleplads for bakterier, som vil give en dårlig lugt i vaskemaskinen.

Fjern lugt fra vaskemaskine og undgå det i fremtiden

Hvis du har læst med ovenfor, har du sikkert fået en forståelse for, hvad du i nogle tilfælde selv kan gøre for at undgå, at din vaskemaskine kommer til at lugte dårligt.

Det første skridt på vejen mod at undgå en dårlig lugt i din vaskemaskine er at huske at åbne op for både låge og sæbeskuffe, så vaskemaskinen kan få lidt luft, når den ikke er i brug. På den måde får maskinen en chance for at tørre ud efter dine vaske, så bakterier og dårlig lugt ikke har mulighed for at komme alt for godt i gang.

Dernæst er det en god idé at huske på, at din vaskemaskine har godt af at blive vasket igennem med høje temperaturer en gang imellem. Du kan med fordel sætte gang i en kogevask en eller to gange om måneden, da de høje temperaturer vil få bugt med det fedt og andet skidt som sidder i maskinen, mens det varme vand på samme tid vil dræbe de bakterier, som har mulighed for at ophobe sig, hvis du i en lang periode kun vasker med koldere vand.

Et andet skridt på vejen til at undgå dårligt lugt i din vaskemaskine er at sørge for at dosere dit vaskemiddel rigtigt. Både for meget vaskemiddel og for lidt vaskemiddel kan i sidste ende betyde dårlige lugte fra din vaskemaskine, og det er derfor vigtigt, at du får læst informationen bagpå dit vaskemiddel, så du får den rette mængde i maskinen hver gang.

Det kan også være en god idé at give din vaskemaskine en solid omgang rengøring en gang imellem. En dybdegående hovedrengøring vil også fjerne skidt og snavs i maskinen, så du undgår generende lugte fra maskinen på sigt.

Få en professionel til at hjælpe dig med at fjerne lugt fra vaskemaskine

Hvis du oplever lugt vaskemaskine, er det ikke altid sikkert, at du selv kan komme problemet til livs. Hvis din vaskemaskine lugter af kloak, kan problemet især være svært at løse på egen hånd, da det ofte vil involvere arbejde med afløb og afløbsslanger.

Det er desuden hårdt arbejdet, og hvis du ikke selv har hverken tid eller lyst til at gå i gang med det, er det rette valg at få fat på en professionel VVS’er så hurtigt som muligt, så du kan få bugt med den grimme oplevelse, det er, når en vaskemaskine lugter af kloak.

Hvis du synes, din vaskemaskine lugter, kan du kigge med her hos vvs-oversigt.dk, hvor aldrig er mere end få klik fra at finde en VVS’er nær dig. Vores oversigt over VVS’ere i Danmark giver dig desuden mulighed for at få gode tilbud på diverse ydelser, og så kan du altid finde en professionel, som står klar til at vejlede dig og give dig et par gode råd, når du mangler dem.