Udskiftning af vandrør pris

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Vandrørene er de usynlige helte blandt alle de vandførende installationer i vores bygninger. Uhyre pålidelige og effektive. Og vi tænker først på dem, når uheldet er ude.

Rørene, der transporterer vores iltholdige brugsvand, kan blive udsat for skader, slid og tæring. Og hvis det sker, gælder det om at få problemet lokaliseret og ordnet.

Det kan være svært at se, om der er tale om en stor lækage, eller kun en lille utæthed. Derfor kan det godt være en god ide at hive fat i VVS’erne med det samme. Det er langt fra alle rør- eller fugtskader, der kan vurderes med det blotte øje.

I nogle tilfælde kan det også betale sig at vurdere, om man skal have de gamle og udtjente rør skiftet ud med nogle nye og moderne. Før skaden indtræffer.

Alt det er noget, som kræver professionel hjælp. I det følgende kan du læse mere om, hvad du skal være opmærksom på i forbindelse med dine vandrør. Rørtyper, du kan risikere at glemme. Typiske udskiftningsopgaver og faresignaler ved utætte rør.

Er der brug for hjælp til akutte eller langsigtede udskiftningsopgaver, så er du heldigvis allerede på rette sted. Med vvs-oversigt.dk er det nemt at se de professionelle fagfolk, der findes i nærheden af dig. Brug blot de praktiske links her på siden.

Hvordan kan jeg holde øje med mine rør?

Hvis det drypper fra røret et sted, hvor du kan se det, er det nemt at blive klar over, at der er noget galt. Ved eftersyn kan du måske endda selv se et hul. Sværere er det, hvis rørene er skjulte eller ligefrem bygget ind i muren. I ældre boliger har man typisk gjort mere for at skjule vandrørene.

I så fald er der en række faresignaler, du skal tage dig i agt for. Hvis vandforbruget stiger uforklarligt højt, kan det skyldes en utæthed. Tilsvarende hvis luftfugtigheden i rummet vedvarende bliver unormalt høj. Misfarvninger og fugtskader generelt. Det er en god ide at tage et kig på rørene med det samme.

Hvad koster det at udskifte vandrør?

Det er ikke en håndværksopgave af den type, hvor man hurtig kan se prisen på nettet. Hvis du skal have udskiftet et rør, bør du kontakte flere VVS’ere og beskrive problemet så godt du kan, eventuelt ved hjælp af billeder. Hvis de er nogenlunde enige om, hvad opgaven består i, kan du sammenligne de pris-overslag, de kommer med.

Vurderingen bliver selvfølgelig mere præcis, hvis fagmanden selv kan komme ud og se problemet an med egne øjne. Når du alligevel taler med din VVS’er, kan du skaffe dig et overblik over alt det, prisen indbefatter. Er bortskaffelsen af de gamle dele for eksempel med i prisen?

Du bør også bemærke, at nogle opgaver af denne type kan skifte karakter og omfang undervejs. Rør, især i ældre ejendomme, kan være helt eller delvist skjulte. Og det er ikke alle rør- eller fugtskader, hvis omfang, man kan se med det blotte øje fra starten.

Der er altså en risiko for, at opgaven – og dermed prisen kan vokse undervejs. Men jo bedre både du – og fagmanden er forberedte på opgaven, jo bedre en pris vil du kunne komme frem til.

Endelig er der penge at spare ved at gribe tidligt ind. Eller, det kan der i hvert fald være. Det er endnu en faktor, der kan medtages i betragtningen.  Hvis problemet med røret havde potentiale til at vokse sig stort og omsiggribende – ja så er det ikke til at sige, hvor meget, du har sparet ved at stoppe det i tide.

En god udskiftning af vandrør pris kan tage en lille smule tid at komme frem til, men det er penge sparet i sidste ende, og ofte tiden værd.

Hvilke rør skal jeg også være opmærksom på?

Der er nogle rør og installationer, som man sjældent tænker over at man også skal vedligeholde.  Ligesom alle andre rør kan de blive utætte – og udskiftning kan blive nødvendig. Du kan læse om tre af de mest typiske her.

Stigrør

Hvis du aldrig har hørt om et stigrør før, er det ikke underligt. Det er nemlig ikke alle enkelte husstande, der har et stigrør. Men som husejer, bør du altid vide, om du har ansvaret for at vedligeholde et stigrør på grunden eller ejendommen.

Stigrøret er en rørinstallation, som er placeret tilgængeligt ved grunde og bygninger, og som gør, at brandvæsenet altid kan komme til vandforsyningen. Stigrørenes specifikationer gør, at de passer præcist til beredskabets brandslukningsudstyr. Hvis der er fejl ved et stigrør, gælder det om at få det udbedret hurtigt.

Faldstamme

Bor du i en etageejendom, har du måske hørt om faldstammen. Det en type af rørinstallationer, som særligt kan have betydning for dig.

Faldstammen er en samling for alle afløbene på de forskellige etager. Det er gennem faldstammen, at lejlighedernes spildevand ledes ned til kloakken.

Som almindelig lejer er det næppe noget, du selv har det direkte ansvar for. Men det er vigtigt at være opmærksom det. Typisk er det jo beboerne, der først opdagerne skaderne i bygningen. Det kan blive dyrt og omfattende, hvis faldstammen til flere lejligheder skal udskiftes.

Stigstreng

I etagebyggeri leverer stigstrenge vand til køkken, bad og radiatorer. Ved totale udskiftninger er det oplagt at udskifte dem samtidig med faldstammen. Hvis du som lejer oplever problemer med de dele af brugsvandet, som kommer gennem stigstrengene, kan det også have betydning for dig.

Hvad er de typiske udskiftningsopgaver?

Vandrør er vigtige installationer. Derfor var – og er de bygget til at holde længe. Det betyder til gengæld også, at mange af de rør, vi oplever problemer med i dag, er ret gamle. Typisk flere årtier.

Mange af de opgaver, som VVS’ere rykker ud til, handler om gamle metalrør, der er tæret igennem. Tæring betegnes stadig som en af de hyppigste årsager til rørbrud i dagens Danmark. En del projekter går derfor ud på at udskifte gamle jernrør med nye såkaldte PEX-rør af plastik, som mange foretrækker i dag.

Rørudskiftninger, især i gamle huse, kan også medføre en del opsporingsarbejde. Rørskader og lækager kan være så skjulte, at selv ikke den professionelle håndværker kan se det med det blotte øje. Der kræves specialudstyr.

I moderne rørinstallationer lægger man vægt på både ensartethed, tilgængelighed og synlighed. Arbejdet med at opspore lækagerne bliver meget nemmere, når samlingerne på rørene er synlige og ikke muret utilgængeligt ind i murværket.

Brug for hjælp eller vejledning?

Alene det at få overblik over vandrørene i boligen kan virke uoverkommeligt. Som regel kræver det også professionel hjælp at se, hvilken type af skade, man står med på hånden.

Har du utætte rør, der skal skiftes? Eller overvejer du at få lagt nye og bedre rør i boligen? Uanset hvad, har du brug for en professionel VVS’er. Og med det for øje, er du på den helt rigtige side. På vvs-oversigt.dk kan du læse mere om de mange vandførende installationer i hjemmet – og du kan hurtigt komme i forbindelse en autoriseret VVS’er, lige der, hvor du bor.

Lad os hjælpe dig med at finde den bedste udskiftning af vandrør pris, så du kan komme i gang med udskiftningen.