Rens afløb

Få tilbud på VVS opgave

tickHar tid til din opgave

tickDækker din by

tick24 timers døgnsupport

tickHjælp til både private og erhverv

Få et VVS-tilbud phone 42 90 73 35

Som moderne mennesker har vi vænnet os til, at vandet fra husholdingen finder sin egen vej ud, hvorfra vi ikke længere skal tænke så meget over det. Spildevand fra husholdingen tager vores afløb sig nemlig af, så vi bare kan tænde for vandhanen og lade det beskidte opvaskevand forsvinde ud gennem rørene og ud af huset.

Men af samme grund kan det skabe store problemer og store frustrationer, hvis et af dine afløb bliver stoppet. For hvordan bruger du lige en håndvask, når du ikke har et sted at gøre af vandet, eller hvordan tager du et bad i et badeværelse, hvor afløbet i gulvet ikke virker?

Det er ikke nemt at leve med et tilstoppet afløb i køkkenet, i badet eller andre steder, og det kan derfor betale sig at løse problemet så hurtigt som muligt.

Det kan du ofte klare på egen hånd med helt normale husholdningsprodukter, som du allerede har i skabet, eller som du kan købe nemt i dit lokale supermarked.

Men hvis du ikke har mod på at gå i gang med at fixe et stoppet afløb på egen hånd, eller hvis problemet simpelthen er så voldsomt, at du ikke har en chance for at klare det selv, kan du kontakte en professionel VVS’er.

Her hos VVS-oversigt hjælper vi dig med gode råd og kyndig vejledning, når du har et tilstoppet afløb, mens du også kan bruge vores service til at finde en fagkyndig VVS’er nær dig, så du kan få løst dine afløbsproblemer i en fart og vende tilbage til en normal hverdag.

Rens af afløb – hvorfor er dit afløb stoppet?

Hvis det er dit afløb i køkkenet, som er stoppet, kan du nok regne ud, hvad årsagen er. Hver dag finder madrester som ris, olie, kaffegrums og meget mere vejen ned i dit afløb via vasken, og det er alt sammen noget, som med tid vil komme til at stoppe dit afløb, hvis du ikke får gjort noget ved det.

Andre afløb på eksempelvis badeværelset kan også stoppe, men det er hovedsagligt problemer med køkkenafløbet, som giver boligejere grå hår. Men afløbet på badeværelset i enten gulvet eller håndvasken kan også stoppe til, hvis for meget hår samler sig.

Derfor er det ikke unormalt at opleve et afløb, som er stoppet til på enten badeværelset eller i køkkenet. Den gode nyhed er dog, at der er mange ting, du selv kan gøre for at fixe problemet.

Rens afløb – hvad kan du selv gøre?

Når dit afløb i eksempelvis køkkenet stopper til, kan du muligvis fixe det selv ved hjælp af noget simpelt værktøj. Her får du 5 forskellige løsningsforslag, som du kan følge, hvis dit afløb er stoppet.

1.      Rens afløb – har du tjekket sien?

Det første, du bør kigge efter, når dit afløb er stoppet, er, om sien er ren. Sien sidder øverst i afløbet i selve vasken, og hvis madrester har fået lov at ophobe sig her, kan det hurtigt give problemer med afløbet.

Derfor kan du med fordel starte med at skrue sien af og rense den, inden du fortsætte med andre løsningsforslags længere ned på siden.

Når sien er ren, kan du skrue den i vasken igen, og hvis det har løst dit problem, er det jo bare heldigt. Men hvis dit afløb stadig er tilstoppet, kan du prøve en af de andre løsningsforslag herunder.

2.      Rens afløb med en svupper

Det første, du kan gøre, når du afløb stopper til, er at finde en svupper frem. En svupper bør være en fast del af alle husholdninger til situationer som disse, men hvis du ikke allerede har en, kan du købe den i dit lokale byggemarked.

Fremgangsmåden med en svupper er ligetil:

  1. Find en våd klud og pres den ind i håndvaskens overløb. Hvis du skal svuppe et afløb i gulvet, kan du springe dette skridt over
  2. Placer din svupper over afløbet og pump
  3. Bliv ved indtil proppen i afløbet giver sig, eller indtil du indser, at en svupper ikke kommer til at løse problemet

3.      Rens afløb ved at åbne vandlåsen

Hvis det ikke virker med en svupper, er det fordi, tilstopningen i din vask er lidt mere sejlivet. Derfor må du i stedet have åbnet op for det sted, hvor tilstopningen sidder, så du kan fjerne den manuelt.

Hvis det er en tilstopning af din køkkenvask, som du skal have fjernet, vil tilstopningen med al sandsynlighed side i vandlåsen lige under vasken.

Derfor kan du prøve at åbne bunden på vandlåsen. Til dette formål skal du bruge en papegøjetang, og et stykke ståltråd.

Start med at åbne bundproppen på din vandlås med papegøjetangen og rens herefter med ståltråden. Det er rigtig simpelt, og det er en hurtig måde at slippe af med dine tilstopningsproblemer på.

4.      Rens afløb ved at afmontere vandlåsen

Hvis det ikke har hjulpet tilstrækkeligt på dit tilstopningsproblem at rense vandlåsen med et stykke ståltråd, kan du prøve at afmontere vandlåsen helt.

Det er nemlig en mulighed, at din tilstopning sidder inde i selve røret på vasken. Derfor kan du med fordel prøve at rense røret på vasken ved at afmontere vandlåsen, så du får adgang til røret. Samme princip gælder hvis der er tale om en vandlås ved dit gulvafløb.

5.      Overvej en rense afløb spiral

Hvis dit problem stadig ikke er blevet løst, kan du prøve at købe en rense afløb spiral. Dette er et smart stykke værktøj, som kan føres langt ned i dit afløb og fixe tilstopninger længere nede end der, hvor du kan komme til.

En spiral er således flere meter lang, så du kan komme helt ned til din tilstopning og få renset godt og grundigt ud i dine afløb.

Rens afløbet før det stopper fuldstændig til

Hvis dit afløb ikke er stoppet helt til, er der gode muligheder for, at du kan rense det uden at tage ovenstående metoder i brug.

Derfor er det altid en god idé at holde et vågent øje med dine afløb, så du kommer til at opdage det, når afløbsevnen forringes.

Opdager du dette, kan du nemlig i mange tilfælde fixet problemet nemt og hurtigt, inden det kommer til at skabe en decideret tilstopning.

Hvis du ser, at dit afløb er ved at stoppe til, kan du prøve:

  • At hælde kogende vand i afløbet for at opløse fedt og andre madrester
  • At hælde opvaskemiddel i afløbet for at opløse fedt
  • At hælde en halv deciliter natron i dit afløb og derefter eddike, som vil reagere sammen og opløse madrester og fedt. Skyl efter med kogende vand

Kontakt en VVS’er, hvis du ikke kan løse problemet selv

Her hos VVS-oversigt står vi altid klar til at hjælpe dig, når du gerne vil have et par gode råd og lidt vejledning i forbindelse med eksempelvis et tilstoppet afløb. Hos os kan du nemlig kontakte professionelle VVS’ere, som kan hjælpe dig, når du har et problem.

Hos os kan du også få hjælp til at finde den helt rigtige VVS’er i dit lokalområde, så du kan få fixet problemerne med dit afløb af en professionel, og med vores oversigt over VVS’ere i hele landet har du mulighed for at sammenligne priser og indhente tilbud.