Renovering af badeværelse pris

Hvis man har haft sit hus i mange år, kommer der det tidspunkt, hvor ens badeværelse trænger til en renovering. Hvis mange ting ikke fungerer i et badeværelse, må der en gennemgribende renovering til. Det kan også være, man bare gerne vil have sit nuværende badeværelse renoveret, så det bliver tidssvarende. Har man en god friværdi i sit hus, kan man med fordel bruge noget af den til en renovation af sit badeværelse, da man ikke kommer til at mærke det i sin daglige økonomi Pengene er i alle tilfælde godt givet ud, for badeværelset er et af de rum i huset, der bare bliver nødt til at være i orden, da man tilbringer i hvert fald en time eller to der hver dag – specielt morgen og aften. Derfor skal vi nu kigge på, hvad renovering af almindelige og mindre badeværelser koster, så du kan få en idé om, hvor mange penge der må op af lommen ved en istandsættelse af dit badeværelse.

Få gratis tilbud på renovering af dit badeværelse (Svar inden for 24 timer)

 

Hvad koster renovering af badeværelse?

Når man går med tanker om at få sit badeværelse renoveret, det det de fleste først tænker på, hvad det mon vil komme til at koste. Dette kommer helt an på, hvor stort badeværelset er, hvor meget i det man gerne vil have renoveret, samt hvilke armaturer og gulvbelægning man gerne vil have i sit badeværelse. For et badeværelse af gennemsnitlig størrelse, som er omkring 6 m2, ligger prisen typisk på ca. 120.000-125.000 kr. inkl. moms. Med i prisen er demontering af det gamle inventar og hvad der ellers er i badeværelset, man vil skille sig af med, samt bortkørsel af de gamle og udslidte materialer. Prisen inkluderer desuden alt VVS-arbejde i badeværelset, ligesom murerarbejde, tømrerarbejde, malerarbejde og el-arbejde, også er inkluderet. Mange villaer og større parcelhuse har imidlertid et større badeværelse, end et gennemsnitligt hus har. Et stort badeværelse i et større hus har som oftest et areal på ca. 9 m2. Derfor er det selvfølgelig noget dyrere, men dog ikke markant. Et stort badeværelse kan renoveres for omkring 140.000-150.000 kr. alt inklusiv. Det vil sige, alt det arbejde håndværkerne skal udføre i badeværelset, samt nedrivning, demontering og bortkørsel af gammelt inventar og affald fra det eksisterende badeværelse.

Det er værd at notere sig, at renovering af badeværelse i København i de fleste tilfælde kan være dyrere end renovering af badeværelse i Aarhus, resten af Sjælland, resten af Jylland og på Fyn. Dette skyldes, at der er mange flere håndværkere om buddet i hovedstadsområdet, end der er i provinsen. En anden grund er, at håndværkerne i København ofte bruger lang tid på transport, da der på de store indfaldsveje og ringveje rundt om København, om morgenen og om eftermiddagen, når håndværkerne skal til og fra arbejde, er tung trafik eller sågar køer stort set hver dag. Derfor er det nødvendigt for VVS´ere, murere, malere og elektrikere at afregne til en lidt højere timeløn, end der afregnes til i landets yderområder. Pris på renovering af badeværelse kan du altid få oplyst af din lokale fagmand, som altid har mange års erfaring i branchen, og derfor vil kunne give dig et meget præcist bud på, hvad en renovering vil komme til at koste dig. Endelig vil der være mulighed for, at de kyndige fagfolk kommer ud til dig, ser dit badeværelse og derefter kan lave et godt overslag på, hvad det vil komme til at koste alt i alt.

Hvad koster renovering af lille badeværelse?

Bor du i en lejlighed, har du som oftest også et mindre badeværelse, end du har, hvis du bor i en villa eller i et parcelhus. Men selv i større huse, kan der være brug for en renovering af et mindre badeværelse, da store villaer jo som oftest har flere badeværelser. Ved et lille badeværelse forstås at badeværelsets areal ligger på ca. 4 m2. Det er en del billigere, da der er tale om færre kvadratmeter, og der derfor er mindre udgifter til både arbejdsløn til håndværkerne, som skal udføre renoveringen for dig, og til materialerne. Billig renovering af badeværelse koster normalt 95.000 kr. Det samme gælder for renovering af badeværelse i lejlighed. Med i prisen for renoveringen af dit badeværelse, får du alle materialer, nedrivning, demontering af gammelt badeværelse samt bortkørsel af affald og gamle materialer.

Du får også, inkluderet i det færdige badeværelses samlede slutpris, udført alt arbejde inden for VVS, el-, murer- og malerarbejde. Du vil hos din lokale kyndige fagmand kunne bestille en tid til, at han kan komme ud og inspicere dit badeværelse, og I kan sammen finde ud af hvad, og hvor meget af rummet, der skal renoveres. For badeværelser, og også andre rum i boligen, gælder det, at priserne godt kan være lidt højere i Københavns-området, end det er på for eksempel det øvrige Sjælland, på Fyn, på øerne og i Jylland uden for de større byer. Det skyldes hårdere konkurrence i hovedstaden og det faktum, at håndværkerne i hovedstaden bruger en del flere timer på transport til og fra arbejdspladsen og til din bolig. Du kan altid få et overslag på prisen fra din lokale fagmand, og dermed præcist få at vide, hvad en renovering af badeværelset kommer til at koste dig, når det står færdigt.

Hvordan renoverer man et badeværelse?

Når et badeværelse skal renoveres, er det vigtigt, man holder sig for øje, at det er et af de dyreste rum i huset eller lejligheden at renovere. Materialerne er ofte dyrere, den de materialer der skal bruges til renovering af resten af rummene i huset. Der skal for eksempel en anden og dyrere belægning på gulvet og på væggene i badeværelset, end der skal i resten af huset, fordi det er vigtigt, at der ikke trænger fugt og vand ind i vægge eller gulve. Her står professionelle håndværkere med mange års erfaring for renoveringen, og alle der arbejder med renovering af badeværelser, skal have gennemgået kurser og være i besiddelse af et vådrumscertifikat. Arbejdet starter med, at en fagmand kommer ud til dit hjem og inspicerer det badeværelse, som skal renoveres. Derefter kan han lave et overslag og en pris på det arbejde, der skal udføres samt hvad materialerne vil komme til at koste. Når dette er på plas, kan I træffe en aftale om, hvornår arbejdet skal påbegyndes. Det første, der sker, når håndværkerne kommer ud i dit hjem er, at de river det eksisterende badeværelse ned. Altså, de dele af badeværelset som ikke længere fungerer, som de skal. Herefter køres affaldet væk, så håndværkerne kan komme i gang med det, som det hele drejer sig om; renovation af badeværelset. Her bliver alt skiftet ud. VVS´erne udfører arbejdet med rørene og armaturerne i badeværelset, murerne laver murerarbejdet og skifter de gamle klinker på gulvet ud med nye, tømrerne står for alt træarbejdet, og el-installatører står for at trække ledninger, så de nye el-installationer i rummet kommer til at fungere, som de skal. De vil, løbende i processen kunne holde dig ajour med, hvad der er lavet, og hvis der er ting, som ikke er som de var før – her er der typisk tale om armaturer og el-installationer, som på få år har undergået en markant forvandling på grund af ny teknologi, som for eksempel fjernstyrede termostater og touch screens på forskellige steder i badeværelset – så du hele tiden bliver informeret om og fortrolig med, hvordan alt i dit nye badeværelse virker. En sidste ting, som mange ikke tænker over, men som er af stor betydning: Renovering af badeværelse regler. Der findes nogle regler for renovering af et badeværelse, og disse regler er ret klare, så der ikke er nogen tvivl om, hvad der er tilladt, og hvad der ikke er.

For det første, er der ting, du gerne selv må udføre, og så er der ting, som kun uddannede håndværkere må udføre. Du må gerne selv bryde gulvet op, fjerne ting i badeværelset, som ikke skal bruges længere – undtagen el-installationer, som elektrikere må tage sig af på grund af faren ved selv at begynde at fjerne gamle el-installationer. Affaldet må du selvfølgelig også gerne selv køre på genbrugsstationen med. Det er en klar fordel, hvis du har mulighed for at udføre ovennævnte arbejdsopgaver selv, for der er rigtig mange penge at spare på det. Du slipper for at betale timelønnen for at få håndværkere til det, så det meste af badeværelsets samlede pris, bliver prisen på materialerne. Herefter kan håndværkerne gå i gang med renoveringen og alt det arbejde, som kræver de rette kvalifikationer, indtil dit nyrenoverede badeværelse er færdigt og klar til at blive taget i brug. Så hvis dit gamle badeværelse er blevet slidt, eller hvis du blot ønsker et nyt og mere tidssvarende badeværelse i dit hus eller din lejlighed, så er det bare med at få ringet til din lokale fagmand på området. Han er ikke længere væk end et opkald fra mobilen, og så kan I sammen lægge en strategi for, hvornår og hvordan arbejdet skal udføres, så du dels får den præcise pris på arbejdet, og dels bliver grundigt informeret om de regler, som gælder på området.

Få gratis tilbud på renovering af dit badeværelse (Svar inden for 24 timer)