Sådan kan samarbejdet mellem en VVS’er og en murer være gunstigt!

Når man skal have udført en bygge-, reparations-, eller renovationsopgave, er det vigtigt at vælge den rigtige fagperson til at udføre opgaven. På den måde sikrer man sig, at man får det bedste mulige resultat. I

forbindelse med større projekter vil det ofte være nødvendigt at hyre flere forskellige fagfolk med forskellige arbejdsområder og spidskompetencer. Her kan du læse mere om, hvordan samarbejdet mellem en VVS’er og en murer kan fungere godt.

Hvad kan en VVS’er?

VVS er en forkortelse af varme, ventilation og sanitetsteknik. Og det er også disse områder, en VVS’er primært arbejder indenfor. Det vil sige, at en VVS’er er en håndværker med speciale i vand, varme, afløb og ventilation. Da disse områder er VVS’erens spidskompetencer, betyder det også, at denne type af håndværkere ofte yder services i forbindelse med byggeri, renovering eller reparation af fx køkkener og badeværelser, fordi det især er her, der er behov for særlig viden om afløb, vand og ventilation. VVS’erens arbejdsområde er dog ikke begrænset hertil.

Husk at du her på siden kan finde dit foretrukne VVS-firma i København, Aarhus og alle andre danske byer!

Hvad kan en murer?

En murer er en bygningshåndværker med særligt fokus på arbejde med sten, murstel og mørtel. Også cement og gasbeton indgår ofte i murerens arbejde. Hvor VVS’erens arbejdsopgaver ofte findes inde i husets konstruktion, centrerer murerens arbejde sig ofte om den ydre konstruktion.

Derfor er murere som hovedregel særligt relevante, når man eksempelvis skal opføre et byggeri, eller når et eksisterende byggeri skal ombygges eller renoveres. En murer er enormt dygtig til at læse en arbejdstegning og bygge en holdbar konstruktion nøjagtigt derefter.

Vælg de bedste fagfolk til opgaven

Da en murer, som nævnt, først og fremmest arbejder med selve konstruktionen af en bygning – om så det er en ny konstruktion eller arbejde på en allerede eksisterende konstruktion, vil du formentlig først og fremmest få brug for en murers hjælp, hvis du skal have bygget et nyt hus, renoveret dit eksisterende hus eller have foretaget en ombygning. I sådanne forbindelser kan det ofte også være nødvendigt at hyre en VVS’er, hvis du vil sikre dig, at bygningen vand- og varmekonstruktioner samt ventilation er efter bogen. Skal du have bygget en ny bygning, vil du derfor altid få brug for både en VVS’ers og en murers hjælp.

I det hele taget er det en god idé at undersøge grundigt, hvilke fagpersoner du har brug for hjælp fra, så du i sidste ende står med det bedste mulige resultat.