VVS-installation af opvaskemaskine

Opvaskemaskiner fås i mange forskellige prisklasser afhængigt af mærke og kvalitet. Prisen for installation af en ny opvaskemaskine i boligen varierer også. Den væsentligste grund til, at der kan forekomme endda markante prisforskelle er, at der er meget forskelligt, hvor meget arbejde der skal udføres i forbindelse med installationen. Er der allerede eksisterende stik med jordforbindelse i køkkenet, er det en del billigere, end hvis disse først skal installeres af elektrikere. Man må nemlig ikke selv arbejde med el-installationer med mindre, man er uddannet til det, hvorimod man gerne må installere og tilslutte en opvaskemaskine, hvis de rigtige el-installationer i køkkenet allerede findes. Vi vil i det efterfølgende tage en gennemgang af, hvad det koster henholdsvis at få leveret og monteret en ny opvaskemaskine, og også se på hvad det koster, hvis man selv installerer den.

Få gratis tilbud på installation af opvaskemaskine (Svar inden for 24 timer)

Hvad koster installation af opvaskemaskine?

Når man skal have leveret og installeret en opvaskemaskine i sit køkken, er der en række faktorer, der er afgørende for, hvor meget det i alt har kostet, når installeringen er fuldført. Det første er selvfølgelig prisen på opvaskemaskinen. De kan variere en del, alt afhængigt af hvilket mærke og hvilken kvalitet, der er tale om. Prisen på en ny opvaskemaskine ligger et sted mellem 1.700-5.000 kr. afhængigt af, hvad man bestemmer sig for at købe. Hertil kommer så specielle forhold, som kan variere meget fra bolig til bolig. En af de væsentligste faktorer er, om der i forvejen er installeret stik med jordforbindelse, der hvor opvaskemaskinen skal stå. Er der ikke, er det væsentligt dyrere, end hvis der i forvejen er, fordi man så kommer til at skulle betale et par timers løn for at få elektrikere til at udføre arbejdet.

Noget, der også har en vis indvirkning på prisen er, hvor i landet man bor. VVS installation af opvaskemaskine pris afhænger i høj grad af landsdelen. Håndværkertimer er typisk dyrere i hovedstadsområdet, end de er på det øvrige Sjælland, på Fyn, øerne og i Jylland. Det er de fordi, der dels er større konkurrence i Københavns-området, og fordi håndværkerne ofte afregner en lidt højere timeløn, fordi der er større omkostninger forbundet med at komme til og fra job, på grund af hyppigt forekommende køer og myldretidstrafik i morgen- og eftermiddagstimerne. Man kan godt tilslutte en opvaskemaskine selv, såfremt de eksisterende stik i køkkenet er i orden, hvorimod VVS installation af opvaskemaskine er nødvendigt, hvis de ikke er. Klarer man selv afhentning af opvaskemaskinen og installation af den, vil prisen komme til at ligge nogenlunde på det, som er nævnt ovenfor. Skal man derimod have elektrikere og VVS´ere ud at udføre arbejdet, må man påregne, at der godt kan ryge omkring 1.500-2.000 kr. ekstra på regningen, afhængigt af hvor omfattende det arbejde, håndværkerne skal udføre er. Så prisen for en ny opvaskemaskine komplet med levering, montering og installation vil typisk komme til at ligge i prislejet 3.200-7.000 kr. Det er altså dels et spørgsmål om de allerede eksisterende installationer i køkkenet, og dels en afvejning af, om det kan betale sig selv at bruge tid på installationen.

Få gratis tilbud på installation af opvaskemaskine (Svar inden for 24 timer)