Fordele, ulemper, pris

Springvand – Fordele, ulemper, pris

Overalt i det offentlige rum ser man springvand poppe op. Springvand er noget af det mest ikoniske, hvem kender ikke storkespringvandet i København og Agnete og havmanden i Aarhus. Begge ting er nogle af de attraktioner i begge byer, som trækker flest folk til. Men er det dyrt i vand? Og er der noget man skal være opmærksom på i processen. Alt det og meget mere vil vi komme nærmere ind på i dette afsnit.

Hvor et springvand i det offentlige rum, tit er et helt kunstværk til mange millioner kroner. Så kan et lille springvand i haven tilføre et æstetisk smukt element, samt give både lyd og liv i haven. Men hvad skal det koste?

Et typisk springvand, også kendt som en vandfontæne, koster mellem 500 og 2500 kr. og det er inklussive både pumpe og LED lys. Dette kan fås i adskillige forretninger rundt omkring i det ganske land. Både online og i det fysiske.

Hvor meget vand bruger et springvand?
Med hvor tids store fokus på miljø og på klima, kan man godt være nervøs for fordømmende blikke, skulle man investere i en fontæne. Men det er faktisk ingenlunde nødvendigt, da det ikke er et springvand som den vi kender dem fra Las Vegas og lignende, hvor vandet bliver skudt langt væk. Ved en almindelig havefontæne, der genbruger den faktisk alt vandet igen og igen. Selvfølgelig kan der komme situationer, hvor det vil være gavnligt at fylde mere vand på, men som udgangspunkt så genbruger den bare vandet.

Hvor meget strøm bruger et springvand?
Spørgsmålet omkring strøm er straks mere interessant end det omkring vand er. For det kræver jo unægteligt noget strøm at holde sådan en pumpe kørende.
Der er forskellige muligheder for at holde sådan et springvand kørende, den ene er ved at sætte det til stikkontakten, men et andet og mere interessant bud er solceller.

Solceller bliver billigere og billigere – og der er slet ingen tvivl om at fremtiden strøm skal komme fra solen, så dit havespringvand er måske et OK sted at starte.

Der findes faktisk muligheder, hvor du kan erhverve springvand, som allerede kommer med solceller. Men der er også muligheder for at eftermontere dem.