Så meget kan et toilet der løber koste din virksomhed om året

Det er ikke sikkert, at at toilet der løber virker som et stort problem i det endelige regnskab, men det koster faktisk en overraskende stor pose penge hvert år – en pose penge som bogstaveligt talt bare lige så godt kunne blive hældt i toilettet.

Ca. 7.000 DKK pro anno.
Ovenstående er den “billigste løsning”. Det er det det koster, hvis du knapt kan se, at toilettet løber. Der er rigtig mange andre fede ting, som din virksomhed kunne bruge små 7000 kr. Til Det kunne blandt andet være en ny truck eller lignende værdiskabende materiel. Faktisk bruger et minimalt løbende toilet hele 275 liter vand i døgnet. Dette rundes op til 100 m3 på et år – det er rigtig rigtig meget vand.

Ca. 13.000 DKK pro anno
Den næstbilligst version af toilet-løberi. Der er her tale om, at toilettet løber, så det er synligt. Det vil sige, at det ikke bør være svært at se, når det sker. 13.000 kr. er umiddelbart rigtig mange penge, at smide ned i toilettet – helt unødvendigt. Man kunne eksempelvis holde en rigtig fin julefrokost for de penge og stadig have overskud til at holde sommerfesten også. Et toilet hvor vandet løber synligt, spilder 550 liter i døgnet. Hvilket er 200 m3 på et år.

Ca. 27.000 DKK pro anno
Den absolut dyreste form for toliet-løberi er den som koster dig over 27.000 danske, hårdttjente kroner om året. Denne type vand-løberi er af den type, hvor du kan se at vandet strømmer ned i kummen. Det kan du se ved at der kommer uro i overfladespændingen i toilettet. Dette vil resultere i et årligt spild på over 400 m3 vand, hvilket svarer til 1.100 liter vand i døgnet. Dette kunne du i stedet have brugt på

Ligemeget hvilken af de tre typer du lider under, så bør du få det fixet i en hvis fart. Én mulighed er at gøre det selv, men en anden mulighed er at skrive til en autoriseret VVS-mand, så han kan komme og fixe det.

Kilde: Bolius.dk